معرفی رشته ساختمان
آشنایی با رشته ساختمان🏢👨
صنعت ساختمان وفعالیت های عمرانی همواره یکی از مهمترین دلایل پیشرفت کشورهای صنعتی بوده است. یکی از دغدغه های کشور های درحال توسعه وبخصوص کشور خودمان ایران رشد وپیشرفت صنایع بنیادین خود مانند ساختمان سازی می باشد که از این رو به منظور پیشرفت هرچه سریعتر اقدام به ایجاد رشته های تخصصی مانند ساختمان کرده اند.
رشته ساختمان که از شاخه ی فنی وحرفه ای می باشد به طور کلی در خصوص علم ساختمان سازی وفعالیت های عمرانی بحث میکند.دانش اموزان علاقه مند به این رشته می توانند پس ازگذراندن مقطع اول دبیرستان این رشته را دردوم هنرستان انتخاب کرده و تا دیپلم ادامه دهند.پس ازاخذ دیپلم به منظورتحصیل در دانشگاه باید در آزمون سراسری شرکت کرده وتراز لازم دانشگاه موردنظرراکسب کنند.دانشجویان پس از گذراندن حدودا 156واحد درسی که اغلب آن ها محاسباتی است مدرک مهندسی عمران راکسب می کنند . دانشجویانی که قصدادامه تحصیل دارند میتوانند در مقاطع بالاتر نظیر کارشناسی ارشد ودکتری در گرایش های مختلفی مثل مهندسی سازه،مهندسی محیط زیست،مهندسی سدسازی ،مهندسی فتوگرامتری و.. مشغول به تحصیل شوند.
درخصوص بازار کار این رشته باید گفت که رونق بسیار خوبی دارد.همانطور که گفته شد کشور ما جزءکشورهای در حال توسعه می باشد و برای انجام فعالیتهای وسیع عمرانی خود نیاز شدیدی به متخصصان کار آزموده در این زمینه دارد. درصورتی که افراد فارغ التحصیل قصد سرمایه گذاری در تخصص خود دارند میتوانند با خرید سهام شرکت های معتبر و یا تاسیس شرکت به نام خودشان در زمینه های طراحی محاسبه و اجرای سازه به فعالیت اقتصادی مشغول شوند.
در پایان باید گفت که رشته ساختمان یکی از پرتقاضاترین رشتههای تحصیلی می باشد که از موقعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار است. علاقه مندان به این رشته باید از مهارت های اجتماعی مانند مدیریت یک مجموعه برخوردار باشند.
معرفی رشته ساختمان
یکی از رشته های پر اهمیت و جذاب توی مجموعه رشته های هنرستان فنی حرفه ای رشته ساختمان هست.در طول زمان با بزرگتر شدن و پیشرفت جوامع و نیاز انسانها به مسکن های بزرگتر و مجلل تر، و تلاش بشر برای کنترل طبیعت با ساختن سدها و پل ها و غیره مهندسی عمران (راه و ساختمان) اهمیت بیشتری در زندگی انسانها پیدا کرد. فعالیت های بسیاری در کارهای ساختمانی انجام میشه که بخش عمده ای از این فعالیتها مربوط به کارهای عمومی در ساختمان هست. آمار و اطلاعات هم نشون میده که صنعت ساختمان سازی نیاز اساسی به تخصص فارغ التحصیلان دیپلم فنی ساختمان داره. افرادی که میتونن به عنوان تکنسین در کلیه کارگاه های ساختمانی فعالیت نموده یا به عنوان کمک مهندس از طرف دستگاه نظارت یا کارفرما در کارهای ساختمانی نظارت داشته باشن.
مسکن و سرپناه یکی از اساسی ترین نیازهای انسان در هر برهه از زمان بوده است، بطوریکه آرامش و امنیت افراد جامعه را تأمین نموده و او را از اثرات مخرب ناشی از عوامل طبیعی، جانوران وحشی و... در امان نگه می دارد. امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع و اقسام مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرایی، صنعت ساختمان سازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت ویژه ای بخشیده است.
بازار کار رشته ساختمان
کسانی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند می توانند در این زمینه های شغلی فعالیت کنند :
نقشه برداری عمومی ساختمان
قالب بند
دفاتر فنی مهندسی مشاور ساختمان
سرپرست آزمایشگاه بتن
تعمیرکار دوربین های نقشه برداری
طراح قطعات بتنی از پیش ساخته
ماکت سازی برای ساختمان ها
سرپرست کارگاه عملیات اجرایی ساختمان
و بسیاری از موقعیت شغلی هایی که فارغ التحصیلان این گرایش می توانند پس از به پایان رساندن تحصیلات خود در این رشته مشغول به فعالیت شوند.